Handleiding
Fases van het bijdragen
- Stap 1: Afbeelding selecteren
- Stap 2: Verrijken van de afbeeldingen
- Project datering
- Project locatie
- Project machines en activiteiten
- Stap 3: Bijdrage indienen
Stap 1: Afbeelding selecteren
Wanneer je geregistreerd/ ingelogd bent, kom je op de homepagina terecht met een overkoepelende uitleg over het project.
Als je hier op de knop 'Ga naar project' klikt. Krijg je de verschillende projecten van de ACEC-site te zien.
Nu kan je kiezen voor welk project jij de fotocollectie verder wil verrijken. Dit doe je door bij een project naar keuze op de blauwe knop 'Ga naar project' te klikken.
Eens je dit hebt gedaan, zit je op de projectpagina. Van hieruit kan je beginnen met bijdragen aan de fotocollectie.
Druk je meteen op de blauwe knop 'Start bijdrage', dan begin je met het bijdragen van een foto dat willekeurig aan jou wordt toegewezen.
Een andere optie is om op de knop 'Manifests en collections' te klikken. Als je dit doet, kan je zelf uit de collectie kiezen welke foto je wilt verrrijken.
Indien je ervoor kiest om elf een foto te kiezen om te verrijken. Kan je bij 'Manifests and Collections' bij de collectielijst op 'Bekijk collectie' klikken. Dan kom je op een aparte pagina met alle foto's die in deze specifieke collectie zitten. Je kan hierdoor scrollen, of je kan een specifieke foto gaan zoeken door op 'Zoek in deze collectie' te klikken.
Het zoeken kan je doen door in de zoekbalk sleutelwoorden in te geven, of door te gaan filteren.
Wanneer je een foto hebt gevonden die je wilt verrijken, kan je hier op klikken. Dan kom je op de infopagina van die specifieke foto. Hier zie je welke metadata het Industriemuseum al heeft over de foto. Om te kunnen beginnen met bijdragen klik je op de blauwe knop 'Start Bijdrage'
Nu je een foto hebt gekozen kan je beginnen met bijdragen. Tijdens het bijdragen kan je de metadata van de foto bekijken, door op de knop te klikken met de 'i' in het rondje. Je kan tijdens het bijdragen ook persoonlijke notities voor jezelf nemen. Dit doe je door op de knop met het slotje te klikken.
Stap 2: Verrijken van de afbeeldingen
Project datering
Is de periodisering correct?
Duid aan de hand van een selectievakje aan of je denkt dat de periode van de afbeelding klopt of niet.
Wat is de correcte periode?
Indien je denkt dat de ingevoerde periode van de afbeelding foutief is, kan je hier aanduiden aan de hand van een keuzelijst wat je denkt dat wel de juiste periode is.
Weet je meer over de datering?
Duid aan de hand van een selectievakje aan of je denkt dat de exacte datum (JJJJ-MM-DD) waarop de foto gemaakt is, klopt of niet.
Wanneer is de foto ten vroegste genomen?
Als je denkt dat de ingevoerde datum fout is, kan je hier noteren wanneer je denkt dat de foto ten vroegste genomen is. Het jaar noteer je als JJJJ. Als je ook de maand en/of dag weet, noteer je dit als JJJJ-MM-DD.
Wanneer is de foto ten laatste genomen?
Indien je denkt dat de ingevoerde datum fout is, kan je hier noteren wanneer je denkt dat de foto ten laatste genomen is. Het jaar noteer je als JJJJ. Als je ook de maand en/of dag weet, noteer je dit als JJJJ-MM-DD.
Ken je de exacte datering?
Indien je 100% zeker bent dat je de exacte datum kent waarop de foto genomen is, kan je dit hier noteren. Het jaar noteer je als JJJJ. Als je ook de maand en/ of dag kent, noteer je dit als JJJJ-MM-DD.
Opmerkingen
Kan je uitbreiden/ uitleggen over hoe je tot deze periode/ datum gekomen bent? Wil je iets anders kwijt over de periode/ datum? Doe dit dan hier.
Project locatie
Waar op de site is deze foto genomen?
Hier kan je aanduiden in welke hal van de site de foto genomen is. Dit doe je aan de hand van een keuzelijst. Om de opties te zien klik je op het pijltje dat naast 'Selecteer een optie' staat. Bij twijfel kan je gebruik maken van onderstaande plattegrond.
Opmerkingen?
Wil je nog iets kwijt over de locatie op de site? Gebruikten collega's onder elkaar een andere benaming voor deze hal? Noteer het gerust in het voorziene tekstveld.
Project machines en activiteiten
Wat zie je op de afbeelding?
Door op 'Selecteer regio' te klikken, kan je op de afbeelding een regio aanduiden die een machine, gereedschap of meetinstrument weergeeft dat je herkent. In het voorziene tekstveld kan je die benoemen. Je kan meerdere instanties toevoegen door op de knop 'Nog een Wat zie je op de afbeelding?' onder het tekstveld te klikken.
Welke activiteit wordt er uitgevoerd?
Door op 'Selecteer regio' te klikken, kan je op de afbeelding een regio aanduiden die een activiteit weergeeft dat je herkent. In het voorziene tekstveld kan je die benoemen. Je kan meerdere instanties toevoegen door op de knop 'Nog een Welke activiteit wordt er uitgevoerd? toevoegen' onder het tekstveld te klikken.
Welke metaalbewerkingstechniek wordt er toegepast?
Hier kan je aanduiden welke metaalbewerkingstechniek er op de foto toegepast wordt. Dit doe je aan de hand van een keuzelijst. Om de opties te zien klik je op het pijltje dat naast 'Selecteer een optie' staat.
Stap 3: Bijdrage indienen
Indienen
Nu je klaar bent met de foto te verrijken, klik je op de blauwe knop 'Indienen' die onder het laatste veld staat. Wanneer je dit hebt gedaan, kan je kiezen of je je bijdrage indient voor revisie, of dat je je bijdrage wil opslaan om later nog aan verder te werken.
Indien je bij het indienen kiest om je bijdrage op te slaan voor later, kan je hier op een ander moment nog aan verder werken.
Wanneer je wil verder werken waar je gestopt bent, kan je rechtsboven op de knop 'Mijn startpagina' klikken. Dan kom je automatisch terecht op een overzicht van het project en jouw profiel. Als je naar je bijdrages wilt gaan, klik je op de grijze knop 'Bijdragen'. Nu krijg je te zien welke bijdragen je al hebt ingediend, en met welke je nog bezig bent. Door op een beeld te klikken dat onder 'Lopende bijdragen' staat kan je hieraan verder werken.
Nu je bijdrage is ingediend, kan je verder met het verrijken van een nieuwe afbeelding.